Näin onnistut kokeilemaan onneasi eSports-vedonlyönnissä

Ensimmäiset eSports-kilpailut pidetiin jo 2000-luvun alussa, mutta laji on noussut maailmanlaajuiseen huippusuosioon vasta viimeisten 10 vuoden aikana. Lajin kehittymiseen on vaikuttanut pelien kehitys, ja eSports-peleiksi ovat valikoituneet pelit, jotka ovat sekä viihdyttäviä että yleisöystävällisiä, kuten League of Legends, Dota 2, StarCraft 2 ja Counter-Strike: Global Offensive. Mr Greenin mukaan palkinnot voivat olla jopa useita miljoonia: esimerkiksi vuoden 2017 Dota 2 MM-kilpailuissa potti oli noin 25 miljoonaa.

Nykyisin eSports-alalla toimii jopa 250 miljoonaa ihmistä, ja sen koon odotetaan kasvavan entisestään. Pelaajien lisäksi alalla ovat omat valmentajansa, sponsorinsa, kommentaattorinsa, joukkueensa, turnauksensa ja analyytikkonsa. Tapahtumia seuraavat miljoonat ihmiset niin verkossa kuin kilpailupaikoilla stadioneillakin. Tätä on luontevasti seurannut myös vedonlyönti, kuten perinteisessäkin urheilussa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Pixabay

Mitkä ovat suosituimmat pelit?

Yksi kaikkein suosituimpia eSports-pelejä on Riot Gamesin kehittämä, vuonna 2008 julkaistu League of Legends. Peli on kaikille avoin ja ilmainen, online-moninpeli-taisteluareena, jossa pelaaja omaksuu yksittäisen hahmon roolin. Hahmoja on 130 erilaista, ja kullakin on ainutlaatuiset kykynsä. Pelaajat ryhmittyvät 5 hengen joukkueisiin, jotka taistelevat toisiaan vastaan. Pelissä edetään surmaamalla vihollisia, ja siinä on myös mahdollista ostaa tavaroita, joilla voi tehdä hahmostaan voimakkaamman. Tavoitteena on tuhota vastustajajoukkueen Nexus, joka on suojattu rakennus joukkueen tukikohdassa.

Dota 2 on myös kaikille avoin ja ilmainen, Valve Corporationin vuonna 2013 julkaisema strategiapeli. Aktiivisia pelaajia on 12 miljoonaa. Dota 2 on pelimekaniikaltaan ja ulkoasultaan harvinaislaatuinen peli, jossa on useita eri elementtejä ja monimutkaisia toimintoja. Siinä kaksi 5 hengen joukkuetta pelaa toisiaan vastaan noin 30 minuutin mittaisia otteluita. Kullakin pelaajalla on oma taistelijahahmonsa, jolla on tiettyjä kykyjä. Kuten League of Legendsissä, voittaja on se joukkue, joka onnistuu tuhoamaan vastustajajoukkueensa tukikohdan päärakennuksen. Osa kokee Dota 2:n vaikeasti lähestyttäväksi, mutta toisaalta pelistä on muodostunut niin suosittu, että isoimmat turnaukset televisioidaan ja niitä seuraa miljoonia katsojia.

CSGO eli Counter-Strike: Global Offensive on vuonna 2012 julkaistu, Valve Corporationin ja Hidden Path Entertainmentin kehittämä taktinen 1. persoonan ammuntapeli. Se on yksi suosituimpia kategorian pelejä PC:lle. Pelissä pelaaja liittyy joko erikoisjoukkojen tai terroristien joukkueeseen, ja pyrkii suorittamaan tavoitteet tai tappamaan vihollisia. Mikäli pelaaja kuolee, hänen on yleensä odotettava erän loppumista uudelleen syntyäkseen. Pelissä voi tienata valuuttaa sen mukaan, miten hyvin pelaa, ja valuutalla voi ostaa aseita ja varusteita. Palkintopotit ovat olleet pelissä hieman edellä mainittuja pelejä pienempiä, vaikka kyseessä onkin yksi maailman suosituimpia turnauspelejä.

Muita suosittuja ja tyypillisiä eSports-vedonlyöntikohteita ovat Blizzard Entertainmentin StarCraft 2, Heroes of the Storm ja Hearthstone, joista viimeinen on kiinnostava siitä syystä, että se on keräilykorttipeli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Pexels

Miten pärjätä eSports-vedonlyönnissä?

eSports-vedonlyönnissä voi lyödä vetoa ottelun voittajasta, turnauksen voittajasta tai livenä. Mr Green vinkkaa, että eSports vedonlyöjän kannattaa keskittyä yhteen peliin, ja oppia siitä niin paljon kuin mahdollista. Kun ymmärtää pelimekaniikkaa, strategiaa ja tuntee ammattilaiset, saavuttaa etulyöntiaseman, josta on hyötyä arvioidessa vetoja esimerkiksi yksittäisen turnauksen kohdalla.arvioidessa vetoja esimerkiksi yksittäisen turnauksen kohdalla.

eSports-vedonlyönnineSports-vedonlyönnin pariin on helppo siirtyä perinteisempien lajien parista, sillä perinteisempien lajien parista, sillä vedonlyöjän on otettava huomioon samanlaisia asioita kuin perinteisessä urheilussa: joukkueen kokoonpano, edellisten otteluiden tulokset ja kohtaavien joukkueiden keskinäinen historia - toisaalta esimerkiksi loukkaantumiset eivät vaikuta merkittävästi. Lisäksi eSportsin kohdalla vaikuttaa myös keskeisesti hahmovalinta ja sen onnistuminen. Tämän osa-alueen analysoimista auttavat kommentaattorit ja analyytikot, tosin kannattaa itsekin perehtyä pelin hahmoihin ja toimintaan lähemmin, mikäli mahdollista.kohtaavien joukkueiden keskinäinen historia - toisaalta esimerkiksi loukkaantumiset eivät vaikuta merkittävästi. Lisäksi eSportsin kohdalla vaikuttaa myös keskeisesti hahmovalinta ja sen onnistuminen. Tämän osa-alueen analysoimista auttavat kommentaattorit ja analyytikot, tosin kannattaa itsekin perehtyä pelin hahmoihin ja toimintaan lähemmin, mikäli mahdollista.

 

 

 

 

 

 


« Takaisin

Copyright (C) 1999-2019 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.