Arbitraasivedonlyönti – onko varmaa rahaa olemassa?

Jokainen vedonlyöjä haaveilee riskittömästä tuotosta. Keksisinpä juuri minä systeemin, jonka avulla voitan markkinat päivästä toiseen. Tällainen järjestelmä ei ole utopiaa, vaikka monet vedonlyöjät näin kuvittelevat. Varmaa tuottoa on olemassa, ja tällaisille kohteille on myös oma nimensä: kyse on arbitraaseista.

Mikä on arbitraasi

Sana arbitraasi voi olla joillekin tuttu myös taloustieteiden puolelta. Markkinat ovat täynnä arbitraaseja, ja lukemattomat sijoittajat saavat niistä myös elantonsa. Mitä tehokkaampi markkina, sitä pienempiä ja lyhytkestoisempia arbitraasit ovat.

Arbitraasi tarkoittaa sijoittajan näkökulmasta pakkovoittotilannetta: voit ostaa hyödykkeen hintaan X ja myydä sen saman tien hintaan Y, jolloin teet voittoa näiden hintojen erotuksen verran. Vedonlyönnissä näitä hintoja kutsutaan kertoimiksi. 

Otetaan yksinkertainen esimerkki abrtitraasista tennisottelusta:

Pelaaja A – Pelaaja B

vedonvälittäjä A: 1,95 – 1,95
vedonvälittäjä B: 1,90 – 2,00
vedonvälittäjä C: 2,05 – 1,85
vedonvälittäjä D: 1,98 – 1,91

Yllä olevassa esimerkissä on neljän eri vedonvälittäjän kertoimet tennisottelusta A vs B. Vedonlyöjän kannalta kyseessä on arbitraasi, koska tarjolla on 1,25% verran varmaa tuottoa pelaamalla pelaaja A:n voittoa kertoimella 2,05 ja pelaaja B.n voittoa kertoimella 2,00.

Arbitraasin panos lasketaan seuraavasti: 

Pelaaja A = 1- (kerroin A / (kerroin A + kerroin B)) * kokonaispanos
Pelaaja B = kokonaispanos – pelaaja A:n panos
Esim. 
Pelaaja A = 1 – (2,05 / (2,05+2,00)) * 100 = 0,4938 * 100 = 49,38€
Pelaaja B = 100-49,38 = 50,62€
Pelaaja A:n voittaessa: 49,38€ * 2,05 = 101,2€
Pelaaja B:n voittaessa: 50,62€ * 2,05 = 101,2€

Lopputulos: 100€ panostus palauttaa 101,2€ varmaa tuottoa eli 1,2%

Miksi arbitraaseja on olemassa

Vedonvälittäjät eivät halua tarjota pelaajille arbitraaseja. Tämä johtuu siitä, että arbitraasin osapuolena oleva kohde saa välittömästi paljon peliä abritraasien hyödyntäjiltä. Jos vedonvälittäjän kerroin poikkeaa selvästi markkinasta (kuten yllä olevassa tapauksessa), se on todennäköisesti virheellinen.

Nykyisin vedonvälittäjillä on käytössään tehokkaat seurantalaitteet, ja arbitraasitilanteet hävitetään yleensä automaattisesti pois. Markkinat muuttuvat kuitenkin jatkuvasti sadoilla eri vedonvälittäjillä, joten uusia abritraaseja syntyy joka minuutti eri puolille. Vaikka ne poistuvat nopeasti listoilta, nopea betsari ehtii hyödyntää niitä oikeiden työkalujen avulla.

Tämän lisäksi markkinoilla on myös vedonvälittäjiä (kuten Coolbet), jotka tarjoavat tarkoituksella muista poikkeavia kertoimia. Monet 1X2 -arbitraasit syntyvät juuri tällaisten yhtiöiden kautta.

Miten arbitraaseja voi hyödyntää

Arbitraaseja hyödynnät parhaiten ko. toimintaa varten rakennettujen ohjelmistojen avulla. Markkinoiden suosituin arbitraasiohjelmisto on nimeltään Rebel Betting. Voit ladata myös ilmaisversion ja kokeilla arbien metsästystä käytännössä.

Rebel Betting hakee sinulle kaikki arbitraasit valituilta vedonvälittäjiltä. Voit filtteröidä vain sellaiset bookkerit, joihin sinulla on olemassa pelitili. Voit myös poimia vain arbitraasit lajeihin, joiden säännöt ovat selkeät. 

Aloittelijan kannattaa pysyä jalkapallossa. Esim. jääkiekossa ongelmia aiheuttaa eri bookereiden käytäntö jatkoajan suhteen, tenniksessä on vaihtelevat luovutussäännöt jne. Rebel Bettingin avulla voit myös skipata 1-X-2 arbitraasit, joiden hyödyntäminen on hankalampaa. Kolmen vedon lyömisessä on aina riski, että yksi kertoimista ehtii pudota.

Arbitraasivedonlyönnin ongelmat

Voiko arbitraaseilla tehdä rahaa? Kyllä voi. Onko varmaa tuottoa siis olemassa? Kyllä on. Onko sen saaminen helppoa? Ei ole.

Vedonvälittäjien asettamat panosrajoitukset ovat suurin ongelma arbitraasien hyödyntämisessä. Kannattaa aloittaa pienillä panoksilla, sillä silloin riski rajoituksista on pienempi. Hyvin todennäköisesti saat silti limiitit tunnetuimmille firmoille. Jos panokset putoavat liian pieniksi, työstä saatu tuntipalkka muuttuu nopeasti mitättömäksi.

Arbitraasit myös katoavat markkinoilta nopeasti, yleensä parissa minuutissa. Jos haluat varmaa tuottoa, sinun on oltava ripeä ja kytättävä arbeja jatkuvasti koneen ääressä. Kyseessä on kova työ, mutta palkintona on myös tarjolla riihikuivaa rahaa.

Vinkit arbitraasivedonlyöntiin

Saat arbitraaseista parhaan tehon irti, kun hyödynnät niitä mahdollisimman monella vedonvälittäjällä. Samalla panoksesi jakautuvat eri paikkoihin, jolloin riski panosrajoituksille pienenee.

Kun avaat uuden pelitilin, ota maksimaalinen hyöty irti myös ensitalletusbonuksesta. Tsekkaa luotettavat veikkausbonukset hyvämaineisilta sivustoilta kuten ilmaisetvedot.com. 

Käytä myös talletuksissa nettilompakoita kuten Skrill tai Neteller. Joudut siirtelemään rahaa varsin usein bookkerilta toiselle, ja nettilompakot ovat siihen paras ja halvin vaihtoehto. Fiksu tapa on jakaa esimerkiksi 1000 euron pelikassa seuraavasti:

500 euroa Pinnacle
100 euroa Unibet
100 euroa Nordicbet
100 euroa Betsafe
100 euroa Betsson
100 euroa Mobilebet

Iso osa arbitraaseista syntyy Pinnaclen kanssa, joten on fiksua jakaa valtaosa pelikassasta sinne.

Arbitraaseja syntyy niin nopeasti, että niitä kannattaa lyödä vain 1-2 päivän päähän. Muussa tapauksessa sinulla on parissa tunnissa niin paljon avoimia vetoja, että pelikassasi on tyhjä. 

Kannattaa myös asettaa arbitraasin %-raja riittävän korkealle. Hyödynnä esimerkiksi vain yli 1,0% arbitraasit. Pieniä arbitraaseja syntyy koko ajan, mutta niitä ei ole välttämättä fiksua pelata kassan loppumisen vuoksi.


« Takaisin

Copyright (C) 1999-2019 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.